СО БАТЕРИИ

FT07 фотоќелиите се дизајнирани да откриваат препреки во автоматските инсталации на вратите и капиите, спречуваќи судар со вратата или капијата.

Категорија

Опис

FT07 (LFT25B):

  • FT07 фотоќелиите се дизајнирани да откриваат препреки во автоматските инсталации на вратите и капиите, спречувајќи судар со вратата или капијата.
  • Тие се состојат од модул со инфрацрвен предавател (TKS) и модул со преимник (RKS).
  • Ако особата или објектот го прекинат инфрацрвениот сноп кој го емитува предавателот (TKS), приемникот овозможува сигнализационо релеи и ја известува контролната табла на инсталацијата за блокадата.
  • Исто така имаат приклучоци за спојување на механички или 8к2 отпорна сигурносна трака, така што сигурносната трака ќе може да се поврзи со предавателот, кој испраќа сигнал од траката на приемникот, со што се избегнува да ги поврзете жиците на управувачката плоча.
  • Предавателот може да работи на батерии, со одредена жица, особено ако е поставен на подвижната страна од портата, каде што движењето на предавателот е безбедно.

LFTBAT:  2 батерии АА литиум-тионил-хлорид (Li-SOCL2), 3,6V 2,7Ah